Springrolls met rundsvlees
Ze zien er vederlicht uit, maar ze bevatten alles voor een lekkere hap. Heerlijk als stevig voorgerechtje of bij de lunch.
Rundvlees
Kwalitatieve productie, daar gaat het om in de biosector. Geen snelle opfok, maar duurzame veeteelt. Een diervriendelijke aanpak is dan ook de basis van smaakvolle biologische vleesproducten: dieren die buiten mogen grazen, voldoende ruimte krijgen in de stal, geen preventieve antibiotica krijgen en biologisch voer eten.
Daarnaast is het belangrijk dat de dieren een goede vruchtbaarheid hebben, dat de kalvingen vlot verlopen (geen keizersnedes!), dat ze goed groeien op basis van ruwvoer en uiteraard dat hun vlees kwaliteitsvol is.
Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 rundsteak (± 300 g), in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 mango, in reepjes
- 250 g groene boontjes, gaar gestoomd
- 150 g rijstvermicelli, gekookt
- 4 lente-uitjes, in reepjes
- paar takjes verse koriander, gehakt
- peper, zout
- 1/2 tl oregano
- rijstvelletjes
- DIPSAUS:
- 2 el rijstwijn
- 1 tl gedroogde chilipitjes
- 1/2 tl sesamzaadjes
Bereiding
- Bak de reepjes rundvlees, kruid ze met peper, zout en oregano. Zet apart.
- Week de rijstvelletjes in koud water, tot ze zacht zijn.
- Leg ze op een vochtige doek, en snij de velletjes in twee.
- Beleg ieder velletje met twee reepjes van elk: paprika, mango, bonen, lente-ui, alsook wat reepjes rundvlees, vermicelli en wat koriander.
- Vouw dicht en rol op.
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.
- Serveer de springrolls met het dipsausje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.