Rijstpap met kurkuma en salsa van mango
Een verrassend fris rijstdessert zonder melk maar met rijstdrank. Extra lekker met wat mango en een blaadje verse koriander!
Zuivelvervangers
Vind jij het fijn om koeienmelk- (of geitenmelk-)producten (af en toe) te vervangen door een plantaardige alternatief? Misschien ben je lactose-intolerant of heb je een specifieke allergie. Of heb je er principieel voor gekozen om geen producten van dierlijke oorsprong te eten – dan volg je de veganistische keuken. Of misschien wil je gewoon je smakenpalet uitbreiden en variëren. In de biowinkel vind je een breed gamma aan plantaardige zuivelvervangers.
6 pers.
Ingrediënten
- 1 liter rijstmelk
- 250 gr dessertrijst
- 30 gr rietsuiker
- 2 tl vanillesuiker
- 1 tl kurkuma
- snufje zout
- paar blaadjes verse koriander
- rijpe mango
- halve rode paprika
- wat citroensap
Bereiding
- Breng de rijstmelk (rijstdrank) samen met de vanillesuiker, een snuifje zout en de kurkuma aan de kook.
- Voeg de rijst toe en draai het vuur lager. Laat de rijst 10 minuten zachtjes garen. Roer af en toe.
- Schep de rietsuiker door de nog warme rijst. Eventueel kan je het lepel per lepel doen en regelmatig proeven of het al zoet genoeg is. Laat de rijst verder zwellen en afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de mango en de paprika fijn en sprenkel er wat citroensap over. Garneer de rijstpap met de mangosalsa en een blaadje koriander.
Dit recept is van 'An Dietvorst'
An Dietvorst werkt bij Velt en geeft er allerhande kooklessen. Ze haalt veel inspiratie uit deze blogs: https://kookeetleef.wordpress.com en www.foodloverscompanie.blogspot.be.