Rabarber in de oven met mascarpone
Rabarber heeft een aparte smaak, je bent er een fan van of niet. Maar als je ervan houdt, dan kan je er alle kanten mee uit. In jam, op taart, of met een smeuïge mascarpone ...
Bloemen
Bloemen komen in eindeloze variaties en kleurencombinaties die je in verwondering doen stilstaan bij wat de natuur allemaal kan produceren. Wil je bloemen kopen, kies dan resoluut voor biologisch. Je doet er mensen, natuur en ook bijen plezier mee. Maar hoe herken je een biologische bos bloemen?
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g rabarber, in grove stukken
- 125 g mascarpone
- 125 g yoghurt (1 potje)
- 6 el rietsuiker
- 1 el olijfolie
- 1 el verse gember, geraspt
Bereiding
- Meng de stukken rabarber met de olijfolie en 4 el rietsuiker.
- Leg de rabarber op een bakplaat met bakpapier in de oven onder de gril. Gril de rabarber kort tot hij gaar is (± 5 minuten). Laat afkoelen.
- Meng de mascarpone met de yoghurt, gember en 2 el rietsuiker.
- Serveer de zachte rabarber met een schep mascarponeroom.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.