Quiche met schorseneren en spruiten
Een wel héél aparte combinatie voor een quiche! Maar net daarom verrassend lekker! De ricotta en eventueel wat spekblokjes maken deze quiche helemaal af.
4 pers.
Ingrediënten
- 250 g bladerdeeg
- 250 g spruiten
- 250 g schorseneren
- ev. 250 g spekblokjes
- 250 g ricotta
- 4 eieren
- peper, zout, paprikapoeder
- 2 el bladpeterselie, gesnipperd
Bereiding
- Maak de spruiten en schorseneren schoon.
- Snijd de schorseneren in hapklare stukken.
- Blancheer de spruiten en schorseneren beetgaar in gezouten water.
- Laat uitlekken.
- Bak de spekblokjes goudbruin en laat uitlekken.
- Vegetariërs kunnen het spek gewoon weglaten.
- Kluts de eieren los, roer er de ricotta onder en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en peterselie.
- Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en schep de groenten en het spek erin.
- Giet het eiermengsel erover en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥