Puree met zalm
Biologische zalm is heerlijk en verantwoord.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (ongeschild)
- een bosje bieslook, peterselie en een beetje dragon
- 1 ui
- 100 g boter
- 2 eidooiers
- jonge slablaadjes
- 2 handvol kersttomaatjes
- 800 g zalm
- boter of olie om de vis te bakken
- peper en zout
Bereiding
- Schil, was en kook de aardappelen.
- Snipper de ui en stoof deze zonder te kleuren in wat boter.
- Snipper de bieslook en de andere kruiden en voeg deze op het einde toe.
- Laat de aardappelen goed uitlekken en pureer onmiddellijk.
- Voeg een klontje boter, de eidooiers en de ui toe.
- Meng alles en kruid eventueel met peper en zout.
- Hou het geheel warm.
- Verwarm een pan en smelt de rest van de boter.
- Schroei de vis eerst langs beide kanten dicht en laat deze dan enkele minuten onder deksel garen.
- Serveer de puree als een torentje, met behulp van een groot glas of een serveerring.
- Schik de vis en de sla op het bord.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Geert Groffen, fotografie: Frank Toussaint'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Geert Groffen, fotografie: Frank Toussaint
♥