Preirösti met slaatje

Snelle, heerlijke groentehap met frisse toets. In een wip gemaakt!

Preirosti
Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!

Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Vleesvervangers

Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.


4 pers.

Ingrediënten

 • 6 grote aardappelen
 • 1 grote prei, fijngesneden
 • 1 el olijfolie
 • peper, zout, thijm, oregano
 • ingrediënten voor een fris slaatje (naar keuze)
 • 1 portie yoghurt (± 125 g)

Bereiding

 • Schil de aardappelen en rasp ze fijn of snij ze in julienne. Laat uitlekken maar was de rasp niet! Het zetmeel van de aardappelen zal de rösti helpen ‘plakken’.
 • Meng de fijngesneden prei met de aardappelrasp. Kruid met peper, zout en een snufje thijm en oregano. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe
 • Verwarm de olijfolie in een pan. Bak een paar kleine of één grote rösti aan elke kant in 3 à 4 minuten goudbruin. Laat op een zacht vuurtje garen.
 • Slaatje: Meng alle ingrediënten goed in een slakom.
 • Serveer de rösti met het slaatje en eventueel wat yoghurt.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Recept: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.