Preirösti met slaatje
Snelle, heerlijke groentehap met frisse toets. In een wip gemaakt!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
Vleesvervangers
Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.
4 pers.
Ingrediënten
- 6 grote aardappelen
- 1 grote prei, fijngesneden
- 1 el olijfolie
- peper, zout, thijm, oregano
- ingrediënten voor een fris slaatje (naar keuze)
- 1 portie yoghurt (± 125 g)
Bereiding
- Schil de aardappelen en rasp ze fijn of snij ze in julienne. Laat uitlekken maar was de rasp niet! Het zetmeel van de aardappelen zal de rösti helpen ‘plakken’.
- Meng de fijngesneden prei met de aardappelrasp. Kruid met peper, zout en een snufje thijm en oregano. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe
- Verwarm de olijfolie in een pan. Bak een paar kleine of één grote rösti aan elke kant in 3 à 4 minuten goudbruin. Laat op een zacht vuurtje garen.
- Slaatje: Meng alle ingrediënten goed in een slakom.
- Serveer de rösti met het slaatje en eventueel wat yoghurt.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.