Pompoentaart met feta
Pompoen in een taart, 't is weer 's wat anders! Een aparte combinatie, zo'n winterse groente met de zomerse feta. Opposites attract!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
4 pers.
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 1 kleine pompoen, in dunne schijven
- 1 rode ui, in ringen
- 200 g feta
- 120 g geraspte pittige kaas
- 1 el fijngesneden verse of gedroogde salie
- zeste van 1 citroen
- 3 el olijfolie
- 2 el bloem
- zout en peper
- 1/4 tl chilipoeder
- paar salieblaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg het bladerdeeg in de taartvorm, snij de deegranden bij volgens de taartvorm.
- Meng in een kom de geraspte kaas, de bloem, de citroenzeste en de salie. Kruid met peper en zout. Strooi dit mengsel over de taartbodem.
- Beleg de taart met schijfjes pompoen en uiringen.
- Kruid met peper, zout en chiliflakes, en besprenkel met wat olijfolie.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ± 30 minuten.
- Garneer met stukjes feta en salieblaadjes (of peterselie).
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.