Pompoen-kikkererwtenstoofpot
Smeuïge pompoen en kikkererwten, aromatische saffraan, knapperige sperziebonen en pilafrijst: een veelzijdig stoofpotje!


Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 el olijolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knfolook, fijngehakt
- 1 el gember, geraspt
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 1 kaneelstokje
- 440 ml groentenbouillon
- 800 g pompoen, geschild, in blokjes
- 1 blik (400 g) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 200 g sperziebonen, in stukjes
- 1 tl honing
- peper en zout
Bereiding
- Garnituur: gehakte koriander
- Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui samen met knoflook, gember en specerijen gedurende twee minuten.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg pompoen toe en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is ( +- 15 min.)
- Voeg de kikkererwten en bonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes verder garen tot alles beetgaar is.
- Meng de honing eronder en kruid met zout en peper.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.