Penne met alfalfa en saffraan
Een prachtig bordje, dat met wat fris lentegroen zelfs nog beter smaakt.
Pasta
Wie pasta zegt, bedoelt meestal witte pasta van tarwe. Dat is immers de meest voorkomende pastasoort. Je vindt ‘tarwepasta’ in allerlei vormen in elke voedingswinkel. In bio vind je ook pasta van andere granen zoals spelt en boekweit. En behoorlijk wat volkoren pasta.
Biologische pasta wordt meestal gemaakt op basis van een graan en eventueel eieren. Zowel het graan als de eieren zijn in bio gegarandeerd biologisch. En voor pastavullingen of pastasauzen, (oh heerlijke lasagnes en ravioli’s), gelden in bio strengere regels: er zijn amper additieven toegelaten. Om die Italiaanse toer even af te maken: ook voor pizza’s heeft de biosector een origineel aanbod.
Tot slot vind je in bio een ongelooflijk assortiment granen en pseudogranen die je als rijst of couscous kan bereiden. Ook als het snel moet gaan. Biologische granen bij je maaltijd? Wat een variatie!
4 pers.
Ingrediënten
- 400 g penne
- 2 courgetten, in reepjes
- 1 l groentenbouillon
- 2 teentjes look, gesnipperd
- 1 bakje alfalfa (luzerne)
- 1 mespunt saffraandraadjes
- 2 el parmezaan, geraspt
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Laat de saffraan weken in 2 el water.
- Snijd de courgettes doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dan in stukken. Kook ze gaar in ong. 10 min. in de groenteebouillon.
- Laat uitlekken en pureer ze met de parmezaan en de saffraanthee.
- Stoof de look op een heel zacht vuurtje in een beetje olijfolie, voeg de courgettepuree erbij, breng op smaak met zout en peper.
- Kook de penne al dente, giet af en schep de warme saus en de alfalfa eronder.
- Serveer met schilfers parmezaan.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes