Pannenkoekjes met warme kersen en abrikozen
Met een gezonde basis zoals speltbloem, volkorenbloem of kamutmeel worden deze pannenkoekjes met warme kersen, abrikozen en zure room een hemels genot.
Bloemen
Bloemen komen in eindeloze variaties en kleurencombinaties die je in verwondering doen stilstaan bij wat de natuur allemaal kan produceren. Wil je bloemen kopen, kies dan resoluut voor biologisch. Je doet er mensen, natuur en ook bijen plezier mee. Maar hoe herken je een biologische bos bloemen?
4 pers.
Ingrediënten
- 200 g bloem (bv. speltbloem, volkorenbloem of kamut)
- 35 cl melk
- 1 ei
- 1 soeplepel suiker
- wat zeezout
- 20 g boter
- 4 abrikozen
- 200 g zwarte kersen
- 100 g (riet)suiker
- 100 g zure room of vanille-ijs
Bereiding
- Voeg bloem, melk, ei, suiker en zout samen in de blender en mix goed (kan ook met de hand).
- Ontpit de abrikozen en de kersen, doe ze elk in een pannetje met 50 gram suiker en laat ze kort sudderen tot moes.
- Bak de pannenkoekjes in wat boter goudbruin, en plooi ze telkens in vier. Houd ze eventueel warm in de oven!
- Serveer de pannenkoekjes met de nog warme kersenmoes en de abrikozen en een toefje zure room of een bolletje vanille-ijs voor de lekkerbekken.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Tom Fluit, fotografie: Hans Vinck'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Tom Fluit, fotografie: Hans Vinck