Mojitosoepje
De zomerse sfeer zit er zeker en vast in met dit hapje.
Bessen, aardbeien en frambozen
Biologisch kleinfruit is een echt seizoensproduct: aardbeien vind je vanaf mei, frambozen en bessen vanaf juni. Je kan ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige boeren kan je zelf gaan plukken: zelfpluk garandeert je excellente, superverse kwaliteit tegen eens scherpe prijs. En een leuke uitstap!
De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is.
4 pers.
Ingrediënten
- 2 bakjes stekelbessen (250 g)
- 1 bakje blauwe bosbessen (125 g)
- 1 bakje rode bessen (125 g)
- 1 bosje verse munt
- 4 el rietsuiker
- rum, naar smaak
- sap van 2 limoenen
- 50 cl spuitwater
Bereiding
- Spoel de bessen en doe ze in een kom.
- Stamp driekwart van de muntblaadjes samen met de suiker fijn in een vijzel. Strooi dit over de bessen en overgiet met een flinke scheut rum.
- Voeg limoensap en spuitwater toe. Serveer. Garneer met muntblaadje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.