Ijs met advocaat en zoete soldaatjes
Lekker zacht met een krokante toets.
Melk
“Is melk niet altijd bio? Dat komt toch gewoon van een koe, schaap of geit?” Het verschil? In bio vormen buiten grazen, weinig medische behandelingen en 100% biologisch voer de basis voor een rijk voedingsproduct.
4 pers.
Ingrediënten
- 4 sneetjes boterkramiek
- klontje boter
- 1 el rietsuiker
- 1/2 l vanille-ijs kant-en-klaar
- 4 el advocaat kant-en-klaar
- garnituur: enkele muntblaadjes
Bereiding
- Smelt boter in een pan, bak de sneetjes boterkeramiek krokant.
- Bestrooi met rietsuiker en laat eventjes karameliseren.
- Schep ondertussen het ijs in kommetjs, lepel er wat advocaat over.
- Snij het boterkramiek in reepjes en serveer bij het ijs. Garneer met een muntblaadje
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥