Groentecrumble met kaas
Een gerecht om het warm van te krijgen. Door de groenten te roosteren, geven ze hun volle smaak vrij. De pastinaak, spruitjes en zoete aardappel vormen een aanlokkelijk trio. Uit te proberen!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
4 pers.
Ingrediënten
- 1 kl komijnzaad
- 1 kl korianderzaad
- 1/4 kl chiliflakes (gedroogde stukjes chilipeper)
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 2 pastinaken, in stukken
- 1 ui, in partjes
- 250 g spruitjes, gehalveerd
- 1 zoete aardappel, in stukken
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Crumble:
- 100 g cheddar kaas
- 2 el verse koriander
- 2 sneden oud brood
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stamp de kruiden fijn in een vijzel.
- Meng in een kom de groenten en het kruidenmengsel met de olijfolie.
- Schik de groenten in één laag in een ovenschotel.
- Rooster de groenten in een voorverwarmde oven gedurende ± 30 min.
- Hak in een keukenrobot de ingrediënten voor de crumble.
- Haal de groenten uit de oven en bestrooi met de crumble.
- Plaats nog 5 min onder de gril of tot de crumble krokant is.
- Variant: gebruik ook eens pompoen, knolselder, wortel, …
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.