Groentecrumble met kaas

Een gerecht om het warm van te krijgen. Door de groenten te roosteren, geven ze hun volle smaak vrij. De pastinaak, spruitjes en zoete aardappel vormen een aanlokkelijk trio. Uit te proberen!

Groentecrumble met kaas
Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!

Productfoto Kaas Ligg
Kaas

Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?


4 pers.

Ingrediënten

  • 1 kl komijnzaad
  • 1 kl korianderzaad
  • 1/4 kl chiliflakes (gedroogde stukjes chilipeper)
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 pastinaken, in stukken
  • 1 ui, in partjes
  • 250 g spruitjes, gehalveerd
  • 1 zoete aardappel, in stukken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Crumble:
  • 100 g cheddar kaas
  • 2 el verse koriander
  • 2 sneden oud brood

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Stamp de kruiden fijn in een vijzel.
  • Meng in een kom de groenten en het kruidenmengsel met de olijfolie.
  • Schik de groenten in één laag in een ovenschotel.
  • Rooster de groenten in een voorverwarmde oven gedurende ± 30 min.
  • Hak in een keukenrobot de ingrediënten voor de crumble.
  • Haal de groenten uit de oven en bestrooi met de crumble.
  • Plaats nog 5 min onder de gril of tot de crumble krokant is.
  • Variant: gebruik ook eens pompoen, knolselder, wortel, …

Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.