Galette met rode biet en geitenkaas

Heerlijk snel! Een rol kant-en-klaar kruimeldeeg is altijd handig. Zo tover je in een mum van tijd een quiche, hartige taart of tartelette uit de oven. Deze herfstige exemplaren met rode biet en geitenkaas kan je zowel eten als hapje of als hoofdgerecht in combinatie met een slaatje. 

Galette Rode Biet Geitenkaas Liggend
Productfoto Kaas Ligg
Kaas

Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?


4 pers.

Ingrediënten

  • Rol kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg
  • 4 rauwe bio bietjes
  • Olijfolie
  • Sap van een halve bio citroen
  • Peper en zout, 1 teentje look
  • Tijm, vers of gedroogd
  • 1 rode ui
  • 100 gram gerijpte geitenkaas (bijvoorbeeld Cabriolait van Het Hinkelspel)
  • 1 ei

Bereiding

  • Rol het deeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Schil de rauwe bietjes en snij ze in dunne plakjes. Meng ze met wat olijfolie, peper en zout, het citroensap, een gehakt teentje look en tijm.
  • Snij de rode ui in halve ringen.
  • Verdeel ui en bietjes over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over.
  • Vouw de rand van het deeg een beetje over de galette en bestrijk met losgeklopt ei.
  • Garneer met nog wat extra tijm en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuutjes!

Dit recept is van 'Het Hinkelspel'

Het Hinkelspel Logo

Het Hinkelspel bestaat reeds 30 jaar als coöperatieve kaasmakerij. Hun missie is eenvoudig en duurzaam, namelijk lekkere kaas maken uit rauwe biomelk in een open democratisch samenwerkingsverband tussen boeren, arbeiders en klanten.

https://hethinkelspel.be/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.