Galette met rode biet en geitenkaas
Heerlijk snel! Een rol kant-en-klaar kruimeldeeg is altijd handig. Zo tover je in een mum van tijd een quiche, hartige taart of tartelette uit de oven. Deze herfstige exemplaren met rode biet en geitenkaas kan je zowel eten als hapje of als hoofdgerecht in combinatie met een slaatje.
Kaas
Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?
4 pers.
Ingrediënten
- Rol kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg
- 4 rauwe bio bietjes
- Olijfolie
- Sap van een halve bio citroen
- Peper en zout, 1 teentje look
- Tijm, vers of gedroogd
- 1 rode ui
- 100 gram gerijpte geitenkaas (bijvoorbeeld Cabriolait van Het Hinkelspel)
- 1 ei
Bereiding
- Rol het deeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat.
- Schil de rauwe bietjes en snij ze in dunne plakjes. Meng ze met wat olijfolie, peper en zout, het citroensap, een gehakt teentje look en tijm.
- Snij de rode ui in halve ringen.
- Verdeel ui en bietjes over het deeg en verkruimel er de geitenkaas over.
- Vouw de rand van het deeg een beetje over de galette en bestrijk met losgeklopt ei.
- Garneer met nog wat extra tijm en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuutjes!
Dit recept is van 'Het Hinkelspel'
Het Hinkelspel bestaat reeds 30 jaar als coöperatieve kaasmakerij. Hun missie is eenvoudig en duurzaam, namelijk lekkere kaas maken uit rauwe biomelk in een open democratisch samenwerkingsverband tussen boeren, arbeiders en klanten.
https://hethinkelspel.be/