Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling

Op zoek naar een bijzonder aperitief- of lunchhapje? Probeer dan eens dit aparte veggierecept uit met puntpaprika's en amandelen. Succes gegarandeerd!

Gevulde Paprika
Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!


4 pers.

Ingrediënten

  • Voor 12 cannelloni:
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 100 g ongepelde amandelen
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 koffielepel appelazijn
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Leg de puntpaprika’s op een ovenschaal, schuif ze in de oven en bak ze gedurende 30 minuten.
  • Neem de paprika’s uit de oven, laat ze afkoelen en pel ze.
  • Snijd de paprika’s open, verwijder de zaadjes en snijd ze in de lengte in tweeën.
  • Snijd nu elke lapje verticaal in drieën.
  • Maal de amandelen samen met de knoflook, de appelazijn, de koriander en de olijfolie. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta in 12 porties en maak van elke portie een worstje.
  • Rol elk worstje in een lapje puntpaprika tot een cannelloni. Gebruik eventueel een prikkertje om ze op te eten.

Dit recept is van 'La cucina verde'

Cucina Verde 2

In La cucina verde combineren Miki Duerinck en Kristin Leybaert vele authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken met hun liefde voor groenten. Ze toveren traditionele recepten om en maken nieuwe combinaties met onverwachte aroma’s. Zo ontstaan gerechten die superverleidelijk zijn: toegankelijk en grensverleggend, snel en gezond.

Uitgegeven bij M-Books.

https://press.wpguitgevers.be/la-cucina-verde-vegetarisch-genieten-allitaliana
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.