Allround wraps

Met handige voorrraadjes zet je in een mum van tijd toch een voedzame maaltijd. Zoals deze allround wraps: altijd een gezond 'jasje' op voorraad.

All Round Wraps Dc588276A6402D3356D16330D87F310D
Productfoto Eieren
Eieren

Bij het produceren van biologische eitjes staat het welzijn van de legkip op de eerste plaats. Een kip is een bosdier en scharrelt, en bio wil dit natuurlijke gedrag zoveel mogelijk stimuleren. In bio is de kip niet louter een broedmachine. Dat betekent onder andere aandacht voor het juiste voer, een natuurlijk dag-nachtritme en genoeg leefruimte voor de kippen.


4 pers.

Ingrediënten

  • 50 gr speltmeel
  • 50 gr havermeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • eventueel circa twee theelepels zeekraalzilt of 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 300 ml water
  • 1 ei
  • eventueel 1 theelepel gemalen rozemarijn of Italiaanse kruiden
  • kokosolie of rijstkiemolie om in te bakken

Bereiding

  • Meng de ingrediënten.
  • Doe een beetje olie in een koekenpan en laat het warm worden op een zacht vuurtje.
  • Doe 1 kleine soep-opscheplepel beslag in een pan die je zo scheef mogelijk houdt, zodat je de wraps zo dun mogelijk kunt laten uitvloeien. Je beslag moet zo vloeibaar zijn dat dit lukt, voeg anders eventueel nog wat vloeistof toe (ook tussentijds als het wat indikt).
  • Bak ze om en om (je ziet wel wanneer ze een beetje 'opdrogen' en je ze kunt omdraaien). Let op dat je de pan niet te heet hebt, dan stollen je wraps voordat ze zijn uitgevloeid.
  • Ze worden vast niet zo mooi rond als de wraps uit de winkel. Maar als je ze oprolt na het beleggen (met de vulling naar keuze) en je zet ze vast met prikkers, dan zie je daar niets meer van.
  • Vries eventueel een deel in met een velletje keukenpapier tussen de wraps.
  • Voor een zoetere deeg: vervang het water door 300 ml haver- of amandelmelk, of kokoswater, voeg een snufje vanille of kardemom, bak in extra virgin kokosolie
  • Ideeën voor combinaties van de vulling: bieslookpesto en kiemen / Oosterse eiersalade en fijngesneden daslookbladeren / walnotenspread en rucola / de zoete wrap met de bananen-avocadospread / een zongedroogde pomodorispread en verse basilicumblaadjes / doperwtenhumus / selleriesalade / rode bessen, een beetje dikke yoghurt of hangop, wat munt en hennepzaad

Dit recept is van 'Rineke Dijkinga'

Schermafbeelding 2016 05 24 Om 13 50 58

Alles draait om je hormonen - het is maar dat je het (w)eet (2015) van orthomoleculair voedingsdeskundige Rineke Dijkinga, is een dik boek vol kennis en recepten om je hormonen en gezondheid in balans te krijgen. Biologische voeding is daar volgens de auteur een essentieel onderdeel van.

www.rinekedijkinga.nl
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.