Partners

Deze biologische bedrijven en overheden ondersteunen Bio Mijn Natuur om de boodschap van bio uit te dragen. We willen mensen informeren over hoe biologische voeding wordt geproduceerd en waar de biologische manier van werken verschilt van de gangbare.


De bedrijven: 


damse-150-100.png#asset:124557  
Kazen met respect voor de natuur

“Veel consumenten kennen onze kazen en lusten die heel graag, dat is uiteindelijk de beste beloning. Het is een bevestiging voor onze keuze voor bio, ambacht en een natuurproduct.” 


detrog-150-100.png#asset:124562 
Heerlijk genieten van echt brood

“Bio? Dat is het verhaal van ambacht, passie, volharding, genieten en respect. Het is een verhaal dat het verdient om gedeeld te worden en biobakkerij De Trog ondersteunt graag initiatieven die daar een bijdrage aan leveren.”


De provincies Limburg, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen:

limburg
provincie Oost-Vlaanderen
provincie west-vlaanderen

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.