Zomerse biodrankjes

26.07.2019
201907 Zomerse Drankjes
Foto: Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
In categorie

Even genieten van het zonnetje met iets lekkers in het glas. Zonder alcohol, maar zeker niet saai. Maak zelf limonade, of combineer een portie fruit en groenten tot groene, exotische of roze punch. Aan jou de keuze!


Het is niet omdat je geen dorst hebt, dat je geen water moet drinken. Je lichaam verliest voortdurend vocht door te ademen en zweten. Om af te wisselen kan je ook zelf drankjes maken op basis van vers biofruit. 

Zelfgemaakte limonade

Leuk en lekker om te maken met kinderen en het is eens iets anders dan koekjes! Hoewel koekjes wel héél lekker zijn bij een glaasje zelfgemaakte limonade...

Een recept van Madame ZsaZsa, die graag vegetarisch kookt met groenten uit eigen tuin en bio. 

Groene smoothie

Een fris drankje met komkommer en venkel, dat vol zit met vitaminen (A, B1 en C), mineralen en antioxidanten. Gebruik geitenyoghurt of andere bioyoghurt naar smaak. Garneer met een takje selder, wat venkelzaadjes en olijfolie.

Een recept uit het kookboek Lekker Puur.

Roze punch

Stond bij jou vroeger tijdens tuinfeestjes altijd een grote kom met fruitpunch op tafel? Deze punch met abrikozen en frambozen is superlekker, en maar een klein beetje oldskool. Biologische frambozen kan je nu makkelijk zelf plukken bij de bioboer, en vind je ook in de biowinkels of supermarkt: we love it! 

Een recept uit het kookboek Lekker Puur.

Exotische smoothie

Een fris en fruitig drankje met ananas en mango, met als smaakmakers ook gember en munt. 

Een recept uit het kookboek Lekker Puur.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.