Test je kennis over bio en win een cadeaubon voor zelfpluk!

31.05.2018
Zelfpluk Kleinfruit Wedstrijd
Foto: met dank aan 'O Bio
In categorie

Wat weet jij over biologische aardbeien, bessen en frambozen? Dat ze lekker zijn? Yes! En weet je ook hoe ze geteeld worden? Weet je waarin biologisch sap of confituur verschilt van de gangbare varianten? Test je kennis over bio en wie weet win jij een cadeaubon om te besteden bij een zelfpluk naar keuze. Waag je kans tot en met zondag 1 juli (middernacht).


Win een cadeaubon voor zelfpluk

Biologische aardbeien, bessen en frambozen zijn echt zomers fruit. Van mei tot september kan je ze kopen in de biowinkel of rechtstreeks bij de teler. Bij sommige bioboeren kan je ze ook naar hartenlust zelf oogsten. Wil je dat graag ervaren? Test je kennis over bio en wie weet win jij wel een van de cadeaubonnen ter waarde van 20 euro om te besteden bij een biologische zelfpluk naar keuze. 

Deze wedstrijd loopt tot en met zondag 1 juli (middernacht). De wedstrijd is beperkt tot één deelname per persoon. Winnaars worden na afloop persoonlijk op de hoogte gebracht. Bon is geldig van 02/07 t.e.m. 31/08. 

Lees het wedstrijdreglement> Waag nu je kans met onze leuke kennisquiz!


Ontdek de antwoorden voor de quiz

Lees het volledige artikel om je kans op slagen te verhogen. Grijp je naast de prijzenpot? Weet dan dat je alle biologische telers met fruit kan terugvinden in onze databank


Bessen, aardbeien en frambozen

De teelt van biologisch bessen, aardbeien en frambozen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekker, puur fruit waar iedereen verzot op is.

 > Naar de productpagina ' Bessen, aardbeien en frambozen'


Fruitsap, stroop en confituur

Biologische fruitbereidingen worden vooral gemaakt van verse biologische vruchten en veel minder op basis van fruitconcentraten. Minstens 95% van de landbouwingrediënten moet biologisch zijn. Dus ook de andere ingrediënten in jouw confituur, fruityoghurt, roomijs, vruchtengebak of peuterpapje zijn bio: denk aan melk, suiker, eieren, bloem... Kunstmatige aroma’s en synthetische zoetstoffen zijn niet toegelaten in bio. De variatie in smaken is absoluut het ontdekken waard! 

> Naar de productpagina ' Fruitsap, stroop en confituur’

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.