Wat gebeurt er met je lichaam als je ineens alles bio eet?

11.05.2015
The Organic Effect
In categorie

Wanneer een Zweeds gezin twee weken lang plotsklaps alles biologisch eet, dalen de gehaltes aan residuen in hun urine plotseling, vaak terug tot nul. Hoewel dit geen officieel onderzoek was, schrikken de gezinsleden en werd dit filmpje 5,5 miljoen keer bekeken omdat het mensen bewust maakt van residu's.


Het Zweede Coop liet urinestalen meten bij een Zweeds gezin dat niets biologisch at. De moeder getuigt dat ze geen bio koopt omdat het duurder is en zij een groot gezin zijn. Wanneer ze twee weken lang plotsklaps alles biologisch eten, dalen de hoge gehaltes aan residuen in hun urine drastisch.

Zelfs voor een gezin met een bescheiden inkomen is het mogelijk om veel biologisch te eten, al vergt het toch wat aanpassing van je gewoontes. Als je minder vlees eet (maar beter vlees), minder snoep en koeken en als je seizoensgebonden groenten en fruit koopt, kost het even veel of zelfs minder. Als je rechtstreeks van de boer koopt of met een wekelijks groentepakket, zal je ook besparen. Van zodra je beseft dat voeding niet iets is om op te besparen, maar een geweldige investering is in je gezondheid en in die van je kinderen, weet je waarom je bio kiest.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.