​Waar vind je biologische zuivel recht van de boer?

07.06.2016
Lisa Develtere bij De Trommehoeve bio mijn natuur roomijs schepijs ijsjes biologische melk eieren hoeve boerderij hoevewinkel © Lisa Develtere bij De Trommehoeve
In categorie

Biologische zuivel en eieren, ze zijn op hun best wanneer je ze biologisch koopt. We maakten een lijstje voor je, zodat je Vlaamse biozuivel en eieren recht van bij de boerderij gemakkelijker kan vinden!


Genieten van de korte keten

In de korte keten geniet je extra van de voordelen van bio: van het contact met de oorsprong van je eten, een faire prijs voor de boer, verpakkingsvriendelijk en ultravers. Je ervaart de liefde die in bio steekt van dichtbij.

Biopunten

We lijsten voor jou de biopunten op die zelf zuivel maken en rechtstreeks verkopen. Elk biopunt linkt naar meer informatie in de webgids, waar je openingsuren, assortiment en contactgegevens vindt. Ook leuk is om jouw lokale boer of kaasmaker te volgen op Facebook.

Zie je in de webgids bij het assortiment ‘zuivel/ei’ staan, dan kan dat zowel eigen product zijn als een product van een collega-boer. In de toekomst verduidelijken we welke voedingswaren van het eigen bedrijf afkomstig zijn. Tot het zover is, zie hier de heerlijkste zuivel van Vlaanderen, opgelijst voor jou!

Vaak hebben de biopunten in deze lijst nog allerlei andere producten, maar we houden het hier op zuivel en eieren.

Rauwmelks en gepasteuriseerd, van koe en geit

Biologische melk, kaas en yoghurt recht van de boerderij of de kaasmakerij is soms afkomstig van rauwe melk. Je vindt in Vlaanderen biologische zuivel van zowel koe als geit.

Kjell Gryspeert bij bioboerderij De Zwaluw bio mijn natuur hoevezuivel hoeveverkoop recht van de boer © Kjell Gryspeert bij bioboerderij De Zwaluw

OVERZICHT

De Kijfelaar in Noorderwijk (eieren)

Widar in Merksplas (melk & yoghurt & platte kaas & kaas – koe – biodynamisch - rauwmelks)

CSA ’t Bioplekske in Emblem (eieren)

Trommelhoeve in Boechout (roomijs – koe en eieren)

IonaHoeve in Nijlen (eieren)

Milagrow in Aartselaar (eieren)


Yggdrasil in Tienen (eieren)

Herkenrodeboer & Goerenhof in Stokrooie (melk & kazen – geit – rauwmelks – voor Karditsel)

Karditsel in Lummen (melk & kazen – geit – rauwmelks)

Stichting Ommersteyn in Dilsen Stokkem (melk & kazen – geit)

Tievishoeve in Opglabbeek (roomijs – koe)

’t Gebroek in Zutendaal (eieren)

De Alverberg in Kortessem (eieren)

De Zaaier in Ruddervoorde (eieren)

De Zonnegaard in Zuienkerke (melk & kaas – koe en eieren)

’t Reigershof in De Haan (melk, yoghurt & kaas – geit – rauwmelks)

Het Dischhof in Keiem-Diksmuide (melk, yoghurt, boter & kazen – koe – rauwmelks)

't Kakelend Kippenmuseum in Keiem (eieren)

Molenhof in Torhout (melk – koe)

Koolmees in Ichtegem (melk, yoghurt en kaas - geit)


Het Hinkelspel in Gent en Sleidinge (kazen – geit en koe)

Puur Natuur in Melsele (eieren)

Van Laere Geert in Dendermonde (melk – koe)

Hof Ten Broeke in Geraardsbergen (melk – geit en eieren)

Geitenboerderij De Volle Maan in Sint-Lievens-Houtem (melk, yoghurt & kazen – geit)

De Speiboerderij in Herzele (melk – geit)

De Zwaluw in Lovendegem (melk, karnemelk, yoghurt, platte kaas, rijstpap, roomijs – koe en geit; eieren)

Kolibella in Evergem (eieren)

Kjell Gryspeert bij bioboerderij De Zwaluw bio mijn natuur hoevezuivel hoeveverkoop recht van de boer © Kjell Gryspeert bij bioboerderij De Zwaluw
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.