Verras je geliefde met een bon of abonnement om zelf bloemen te plukken! 

14.02.2019
20190214 Valentijntip
Foto: Fleur-Couleur
In categorie

Valentijn, de tijd van het jaar om je geliefde in de bloemetjes te zetten? Voor streek- en seizoensgebonden biologische bloemen zal je geliefde nog eventjes geduld moeten oefenen…Verras hem/haar daarom met een bon voor bloemen of een seizoenabonnement om zelf te gaan plukken!  


Biologische bloemen uit eigen streek worden geoogst tussen midden april en november, of zo lang het weer het toelaat. Wie nu bloemen koopt weet dat die worden ingevoerd vanuit het buitenland. 

Verras je grote liefde dus liever met een bloemenbon. Dan kan hij zij/hij vanaf deze lente zelf een mooi ecologisch boeket bestellen. Of geef hem/ haar alvast een seizoenabonnement cadeau. Zo kan je partner wanneer het seizoen is aangebroken zelf (h)eerlijke boeketten plukken! Duurzaam geteeld en recht van het veld jouw vaas in!

Waar vind je biobloemen?  

Ontdek de gecertificeerde bioboeren met bloementeelt, CSA-boerderijen waar je als oogstaandeelhouder of met een apart oogstaandeel zelf bloemen kan telen... uit jouw buurt in de biopuntengids

Eetbare bloemen? 

Wil je bloemen verwerken in een gerecht? Omdat ze niet in aanraking kwamen met chemische pesticiden, zijn de eetbare biologische bloemensoorten bijzonder geliefd bij veel chefs en kookliefhebbers: een mooi voorbeeld is bioboer Mark Van Hove die zowel eetbare als decoratieve biobloemen teelt voor lunchketen The Foodmaker. 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.