#SaveBeesAndFarmers haalt meer dan 1 miljoen handtekeningen binnen

04.10.2021
Ashampoo Snap Donderdag 14 Oktober 2021 10H14M40S 001
In categorie

Uitfasering van synthetische pesticiden tegen 2035, herstel van de biodiversiteit en steun voor boeren in de omschakeling naar agro-ecologische landbouw. Dat zijn de eisen van de Europese burgerpetitie 'Save Farmers and Bees' die Europa in wetgeving zal moeten omzetten nu er meer dan 1 miljoen handtekeningen zijn gehaald. 


1.161.257 burgers hebben het Europees burgerinitiatief (ECI) 'Red bijen en boeren' ondertekend, waarin de Europese instellingen worden opgeroepen om synthetische pesticiden tegen 2035 volledig uit te bannen en boeren te ondersteunen bij het maken van een overgang naar milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Dankzij de mobilisatie van maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met milieu, gezondheid, landbouw en bijenteelt, waaronder de Europese netwerken Friends of the Earth Europe en het Pesticide Action Network (PAN) moeten de Europese Commissie en het Parlement nu overwegen om de eisen van de campagne in wetgeving om te zetten. 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.