​Protestactie tegen TTIP en CETA op 20 september

15.09.2016
Stop Ttip
In categorie

Op 20 september vindt er in Brussel een protestactie plaats tegen TTIP en CETA. 2 dagen later zouden de Europese handelsministers CETA al kunnen goedkeuren, een handelsakkoord dat minder ophef veroorzaakt, maar eigenlijk even schadelijk is.


De Trans-Atlantische handelsakkoorden vormen een concrete dreiging voor onze jobs en onze democratie. Vandaag lijken de onderhandelingen rond TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), in 2013 gestart met de Verenigde Staten, te verzanden. Met name dankzij de waakzaamheid van duizenden geëngageerde burgers die er risico’s voor onze planeet en onze democratie in lezen en die zich niet laten verleiden door zwakke en niet erg geloofwaardige economische beloftes.

Ook het andere trans-Atlantische akkoord, CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement tussen de EU en Canada) omvat dezelfde risico’s -- de gevolgen voor het milieu en voor onze borden zou al voelbaar kunnen zijn vanaf 2017 indien we het niet tegenhouden. Het werd in het grootste geheim bedisseld met de Canadese regering en zou, nog zonder TTIP, aan meer dan 47.000 bedrijven uit de VS toelaten om onze wetgeving aan te vechten via hun Canadese filialen.

Protestactie

Wil je deelnemen aan de protestactie tegen het TTIP en CETA, dan word je op 20 september om 16.30u verwacht aan het kruispunt Kunst-Wet in Brussel. De Manifestatie vindt vanaf 17u plaats in de Wetstraat. Alle praktische informatie vind je op de website.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.