BioForum zoekt projectmedewerker dierenwelzijn

09.05.2019
Vacature Dierenwelzijn Bioforum

BioForum Vlaanderen vzw, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding zoekt een deeltijdse projectmedewerker voor een Europees onderzoeksproject over dierenwelzijn in de biologische pluimvee en varkenssector. 


BioForum Vlaanderen vzw, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding zoekt een deeltijdse projectmedewerker voor een Europees onderzoeksproject over dierenwelzijn in de biologische pluimvee en varkenssector. 

De functie:

Je staat in voor de uitvoering van het project PPILOW: een Europees H2020 onderzoeksproject rond verhogen van dierenwelzijn bij kippen en varkens,  in low-input landbouwsystemen, waaronder biolandbouw. Het project wordt gecoördineerd door INRA (Frankrijk) en er is samenwerking met ILVO. De rol van BioForum is vooral de link met de praktijk: samenbrengen van de keten,  input van boeren in het onderzoek, terugkoppeling naar de boeren en uittesten van innovatie via national practitioners groups (NPG). BioForum is coördinator voor 2 NPG’s: varkens (samen met CRAW in Wallonië) en pluimvee, samen met Universiteit Utrecht in Nederland. Het project start op 1/9/2019 en loopt 5 jaar, maar de bijdrage van BioForum is geconcentreerd in de eerste 28 maanden. 

Je profiel:

 • Je bent master in de bio-ingenieurswetenschappen of diergeneeskunde of gelijkwaardig.
 • Je hebt interesse in de biologische sector en kennis van pluimveehouderij en varkenshouderij.
 • Je legt vlot contacten en kan goed overweg met veel verschillende mensen.
 • Je kan groepen modereren en motiveren.
 • Je kan idealistische ideeën vertalen naar haalbare praktijken.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, je bent in staat om rapporten te schrijven.
 • Je bent flexibel en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je kan vlot Nederlands en Engels lezen en schrijven en je mondeling vlot uitdrukken in het Frans.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.

Wat bieden we?

 • We bieden je een tewerkstelling van 0.6 VTE van 1/9/2019 tot eind 2021.
 • Je hebt de kans om mee te werken aan het verhogen van het dierenwelzijn in de biologische veehouderij.
 • Je krijgt de kans om nauw samen te werken met de biosector in heel België en in Nederland.
 • Je werkt samen in een Europees onderzoeksconsortium van onderzoeks en praktijkorganisaties.
 • Je krijgt ondersteuning van ervaren collega’s binnen het Vlaamse biokennisnetwerk.
 • We bieden een competitief loon.

Interesse?

Stuur voor je CV met motivatie tegen 15 juni aan lieve.vercauteren@bioforumvl.be

Voor informatie, contacteer Lieve of het secretariaat op 03 286 92 78.


Download de vacature.

Andere jobs binnen de biosector

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.