Paaswedstrijd: Eerlijk genieten met pure biochocolade
Pasen komt er aan en dat is natuurlijk dé perfecte uitvlucht om chocolade te eten. Helaas komt heel wat niet-biologische chocolade met een bittere nasmaak. Kies dus voor chocolade met het biolabel: chocolade van cacaobonen die geteeld zijn zonder schadelijke pesticiden of kunstmest. Als kers op het ei hebben wij een leuke chocolade wedstrijd in petto!
Het assortiment in de biowinkels biedt voor elke chocoladeliefhebber wat wils: biopralines, verpakte chocolaatjes, chocoladerepen, chocopasta, … en natuurlijk ook paaseieren en paasfiguren. Als je kiest voor biologisch én fair trade, weet je zeker dat de cacaoboer een eerlijke prijs krijgt. Zowat 59% van alle niet-biologische cacao op de wereldmarkt komt uit Ghana of Ivoorkust. In Ghana verdienen cacaoboeren 80 cent, in Ivoorkust 50 cent. Per dag... Het aanbod aan fair trade en bio chocolade komt vooral uit Latijns- Amerika.
Chocola zonder pesticiden of toevoegingen
Bij de teelt van cacao zonder het biolabel worden pesticiden gebruikt die zowel de arbeiders als hun leefmilieu ziek maken. Nochtans kan cacao perfect zonder pesticiden geteeld worden. In de grote cacao-producerende landen worden pesticiden gebruikt die in de EU verboden zijn omwille van hun extreme giftigheid. Voor de cacaotelers (waaronder veel kinderen) in die landen gelden blijkbaar andere gezondheidsnormen…
Het biologische productieproces, van cacaoboon tot chocolade, gebeurt daarentegen met de grootste zorg, zonder toevoegingen van kunstmatige smaakversterkers, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Zo krijg je kwaliteit én een pure smaak.
Win een heerlijk biologisch smulpakket
*** DE PAASWEDSTRIJD IS AFGELOPEN ***
Wie weet win je één van de 10 smulpakketten van Belvas of Biscovit (zie verder)!
- De wedstrijd loopt tot maandag 17 april middernacht (23.59u).
- De 10 winnaars worden volgende week persoonlijk op de hoogte gebracht.
- Lees het wedstrijdreglement.
De prijzen! Links: een biologische pralinedoos van Belvas | Rechts: een biologisch wafelpakket van Biscovit
Win één van de 5 biologische pralinedozen van Belvas
Deze cadeaudoos ‘Op Zoek naar de Oorsprong’* (320 gram) van de Belgische chocolademaker Belvas neemt je mee op verkenning naar de smaken van de wereld. In de doos vind je volgende pralines: Brut de Noir met stukjes cacaoboon uit Ecuador, mokka melk met de intense smaak van Colombiaanse koffie, ganache noire met chocolade uit de Dominicaanse Republiek en melk-hazelnootpraliné met chocolade uit Peru. Het ideale paasgeschenk voor chocoladefanaten.
*Bevat: hazelnoten, melk en soja. Kan sporen van amandelen en pistachenoten bevatten.
Win één van de 5 biologische wafelpakketten van Biscovit
Ontdek de biowafels en galetten* van Biscovit, van absolute Belgische topkwaliteit. Je proeft de pure, volle en natuurlijke smaak met hoogwaardige biologische én fair trade ingrediënten en een ambachtelijk bakproces: Belgische biochocolade, échte vanille (geen kunstmatige extracten) en bioparelrietsuiker. De Belgische wafelbakkerij ondersteunt zo ook de kleine boeren in verre landen. Hun filosofie luidt: “Eet iets minder, maar geniet des te meer!”
*De samenstelling van het assortiment kan afhankelijk van de voorraad lichtjes afwijken.
Waarom eten wij chocolade paaseieren?
In traditionele verhalen symboliseert het ei nieuw leven. Vroeger werden de eieren in de lente begraven op de akkers. De Germanen geloofden dat de akkers hiermee weer vruchtbaar zouden worden. In de 18de eeuw maakten Parijse banketbakkers een chocolade-ei als luxevariant op de eeuwenoude eiertraditie. Aanvankelijk maakten ze de chocolade in de mal van een echt ei, later werden andere mallen ontwikkeld. Sommige bakkers en chocolatiers hielden wedstrijden met elkaar voor het mooiste chocolade-ei, waardoor chocolade eieren steeds populairder werd onder de bevolking.