Oktober: dé maand voor heerlijke biobier- en biowijnproeverijen

28.09.2017
Herr Seelehefttglas2 © François De Heel
Herr Seele, ambassadeur van de biocampagne, heft alvast het glas op een geslaagde bioweek!

Hou je wel van bier of wijn maar ben je nog niet thuis in het aanbod van biobier en biowijn? Van 21 tot en met 29 oktober 2017 brengt BioForum Vlaanderen de kwaliteiten van biobieren en biowijnen onder de aandacht. Maak uit de eerste hand - met je eigen tong dus - kennis met het rijke assortiment op een biobier- of wijnproeverij!


Herr Seele is alvast een grote fan van biobier. En dat is maar goed ook, want hij is de nieuwe ambassadeur van de komende campagne rond biobier en biowijn. "Ik ga ervan uit dat bier - met mate gedronken - heel gezond is. Als je bijvoorbeeld een geuze drinkt, dan proef je gewoon dat dat een medicijn is," zegt hij met een brede grijns. (Lees binnenkort het interview met Herr Seele)

Wij zijn alvast overtuigd van de smaak en kwaliteit van biobier en biowijn. Naar aanleiding van de biocampagne staan er maar liefst 11 bier- en 7 wijnproeverijen op het programma. De perfecte gelegenheid om je kennis wat bij te schaven en een en ander zelf te ervaren!

Schrijf zeker op tijd in via de link op de detailpagina (de plaatsen zijn vaak beperkt)!

Biobierproeverijen

Op een biobierproeverij word je ingewijd in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet van biobieren en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is. Meestal begeleidt een heuse zytholoog (bierkenner) de proeverij.

Biowijndegustaties

Ons land staat misschien niet meteen bekend om zijn biowijnen van eigen bodem maar ze bestaan wel, bv. bij Hageling in Tienen. Ook buitenlandse biowijnen zijn natuurlijk het ontdekken waard. Hieronder zes activiteiten waar je die wijnen over de tong kunt laten gaan en zelf een oordeel mag vellen!

Promo-acties

Ook een aantal biowinkels bieden je tijdens de campagne een glaasje biowijn aan om te proeven. Sommige biowinkels pakken ook uit met een mooie korting op hun assortiment biobier en/of biowijn. Bekijk alle promo-acties hier hier.

Biodrank met liefde gemaakt, drink je met verstand.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.