​Naakt uit eten in bio-restaurant in Parijs

16.08.2016
Naakt Uit Eten
In categorie

De culinaire hoofdstad van Europa, Parijs, krijgt er in september een nieuw concept bij: een naaktrestaurant met biologische kaart. Het restaurant is een tweede vestiging van het vorige maand in Londen geopende Bunyadi. In de Britse hoofdstad is het restaurant een enorm succes.


Het concept is eenvoudig. De restaurateur wil klanten aanmoedigen om zich te 'bevrijden' en in een 'natuurlijke' omgeving te dineren. Klanten hebben de mogelijkheid om in een toga te dineren, maar het staat klanten vrij de toga uit te trekken tijdens het eten. De ober is in ieder geval in adamskostuum gestoken en serveert veganistische en niet-veganistische, biologische maaltijden. Verder moet het restaurant de uitstraling krijgen van een luxe spa, met kaarslicht en veel bamboe.

De keten hoopt dat het succes van Londen zich in Parijs zal herhalen - hoewel intussen bekend raakte dat het Londense restaurant van concept zal veranderen en meer een bar zal worden. "We gaan terug naar het begin, geen gsms, alles helemaal natuurlijk, kaarsen, en rauwe, biologische gerechten. We denken dat de Fransen hiervan houden, er zijn veel naturisten hier", aldus een woordvoerder van het restaurant.

Bron: Sputnik & Bio Journaal

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.