Meer dan 60 adresjes met biologisch bloemenplezier!

27.06.2021
Rs19909 Fleur Couleur Print Sophie Nuytten 05 2 Lpr
Foto: Sophie Nuytten

Wie verras jij deze zomer met een vers seizoensboeket? Wil je heerlijk ontspannend zelf biobloemen gaan oogsten op een plukveld? Of tonen we je waar je zonder moeite een los boeket kan kopen? We delen maar liefst 60 adresjes vol biologisch bloemenplezier!


Lokale biologische bloemen behouden hun natuurlijke schoonheid. Ze groeien in de volle grond, zonder pesticiden en kunstmest, en zijn een paradijs voor bijen en vlinders. Bovendien zijn veel bloemen eetbaar en kun je ze gebruiken om gerechten te decoreren of om thee te zetten. Dat wist je natuurlijk al...

Hoe korter de weg van veld tot bloem, hoe langer je zal kunnen genieten van je boeket. Je hebt er dus zelf ook alle baat bij om bloemen vers en lokaal te kopen. In juli en augustus ontploft alles op het veld en vind je de mooiste zomerbloeiers: leeuwenbek, zomerazalea's, rozen, korenbloemen, zonnebloemen, dahlia's ... Neem een kijkje in onze biobloemenkalender.

Vind een plukveld of afhaalpunt: 

  • Op de plukboerderijen kan je betalen per geplukt boeket of voor meerdere plukbeurten. Op het veld krijg je duidelijke instructies van de boer(in) en staan er meestal ook bordjes die aanduiden welke bloemen plukklaar zijn. Je betaalt in verhouding tot de soorten en de hoeveelheden die je plukt.
  • Er bestaan CSA-boerderijen (CSA staat voor Community Shared Agriculture of 'landbouw gedragen door de gemeenschap') waar je een seizoensabonnement kan kopen. In ruil daarvoor kan je het hele seizoen bloemen plukken. Valt de oogst goed mee, dan geniet je daar rechtstreeks van. 
  •  Je kan ook een los boeket kopen bij gespecialiseerde biowinkels, hoevewinkels, afhaalpunten van de telers, bij sommige bloemisten…60 adresjes vol bloemenplezier

Naar de Biopunten: ontdek 60 adresjes vol biologisch bloemenplezier.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.