Komkommertijd (en andere zomergroenten)

27.07.2018
201807 Zomergroenten Philip Vermeulen Lisa Develtere 0515
Foto: Lisa Develtere, Philippe Vermeulen
In categorie

Door de overvloed aan zon bereiken tomaten, aubergines, komkommers... hun toppunt van smaak. Ze mogen niet ontbreken op je zomermenu. Ontdek onze recepten! 


Aubergine

De meest bekende soort is de grote paarse, ovaalvormige aubergine, maar er bestaan ook witte, gele en zelfs paars/wit gestreepte varianten. Een aubergine is redelijk arm aan vitamines en mineralen, maar is wel een bron van vezels. Eet aubergine nooit rauw. De stof solanine kan maag- en darmklachten veroorzaken. 

Ons recept:

Komkommer

Komkommer bestaat voor 94% uit water, maar is ook rijk aan voedingsvezels en het is goede bron van vitamine K. Hij is verfrissend en krokant. Geen wonder dat het vooral op warme dagen een graag geziene groente is. 

Onze recepten: 

Slasoorten

Kropsla, pluksla, ijsbergsla, rucola, eikenbladsla, Romeinse sla … ze zijn het hoofdingrediënt in heel wat rauwkostbereidingen. Snijd de sla beslist niet, door te scheuren blijft de sla langer mooi en vers.


Onze recepten: 

Tomaten

Van kleine zoete kerstomaten tot de gerimpelde coeur de boeufs. Uit volle grond zitten ze boordevol smaak. Hoe rijper de tomaat, hoe donkerder van kleur, en hoe meer lycopeen ze bevat.

Onze recepten:

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.