Kijktip - bioboerderij De Levensbron: "bio-aardbeien zijn het lekkerste fruit"

01.06.2018
Schermafbeelding 2018 06 01 Om 12 56 33
©BioForum
In categorie

Bioboer Maarten Van Gool van bioboerderij De Levensbron vertelt hoe hij biologische aardbeien teelt in volle grond. 


Bij bioboerderij De Levensbron telen ze de heerlijkste biologische aardbeien. Biologische aardbeien worden steeds in volle grond geteeld, nooit op substraat of hydrocultuur. Daarom is de bodem vruchtbaar houden erg belangrijk: 

"Een goede biologische aardbei is het lekkerste fruit dat er is. En dan nog het beste vers van de struik geplukt," vertelt bioboer Maarten Van Gool. 

"Om de bodem luchtig te houden doen we aan vruchtwisseling. We strooien ook stro tussen de gewassen om de luchtvochtigheid lager te houden zodanig dat ze minder problemen hebben met schimmels." 

"Omdat je in de biologische teelt nauwelijks kan spuiten tegen schimmels en andere ziektes en insecten, zijn preventieve maatregelen ook eens zo belangrijk."

Bekijk volgend filmpje over de biologische aardbeienteelt bij De Levensbron: 

Schermafbeelding-2018-06-01-om-12.56.33.png#asset:93666:centeredColumnHeaderImage

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.