Kijktip - bioboerderij De Levensbron: "bio-aardbeien zijn het lekkerste fruit"
Bioboer Maarten Van Gool van bioboerderij De Levensbron vertelt hoe hij biologische aardbeien teelt in volle grond.
Bij bioboerderij De Levensbron telen ze de heerlijkste biologische aardbeien. Biologische aardbeien worden steeds in volle grond geteeld, nooit op substraat of hydrocultuur. Daarom is de bodem vruchtbaar houden erg belangrijk:
"Een goede biologische aardbei is het lekkerste fruit dat er is. En dan nog het beste vers van de struik geplukt," vertelt bioboer Maarten Van Gool.
"Om de bodem luchtig te houden doen we aan vruchtwisseling. We strooien ook stro tussen de gewassen om de luchtvochtigheid lager te houden zodanig dat ze minder problemen hebben met schimmels."
"Omdat je in de biologische teelt nauwelijks kan spuiten tegen schimmels en andere ziektes en insecten, zijn preventieve maatregelen ook eens zo belangrijk."
Bekijk volgend filmpje over de biologische aardbeienteelt bij De Levensbron: