Geef ons jouw mening over biologische bloemen

12.02.2019
20190129 Enquete Biobloemen
Foto: Astrid Agemans bij Bloom
In categorie

Geef jij weleens bloemen cadeau of doe je graag jezelf plezier met een boeketje? Koop je dan bloemen van het seizoen die hier gekweekt zijn? Of koop je ook zonnebloemen in de winter? ... Doe mee aan onze bloemenenquête en maak kans op een fleurig geschenk. 


... Ben je bezorgd om de impact van de bloementeelt op het milieu, en kies je dus liefst voor bloemen die geteeld zijn zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest? Wij willen het graag weten! Vertel het ons allemaal anoniem in onze grote biologische bloemenenquête.

Win een biologisch boeket

Wij belonen 3 gelukkigen die de enquête invullen met een biologisch boeket. Je ontvangt een waardebon waarmee je tijdens het seizoen jouw boeket kan afhalen bij een van de deelnemende bio-bloemenadresjes. Wanneer je kiest voor een bloementeler met een plukweide, dan kan je de bon in overleg ook inruilen om zelf je bloemen te gaan plukken.

Geef ons jouw mening

Mogen we tien minuutjes van jouw kostbare tijd lenen? Jouw antwoorden blijven ten alle tijde anoniem en worden niet gedeeld met derden. Jouw persoonlijke gegevens worden enkel gebruikt om inzicht te verwerven en voor afhandeling van de wedstrijd. 

Gelieve in te vullen voor vrijdag 15 maart. Lees binnenkort de resultaten van de enquête op Bio Mijn Natuur, het Proefcentrum voor Sierteelt en het Proefcentrum voor Groenteteelt

Vul de enquête in voor vrijdag 15 maart


Een initiatief van:

Project Pdpo Biobloemen Blok Maart2019
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.