Indiase yogi Sadhguru vraagt aandacht voor mondiale bodemcrisis

27.04.2022
Screenshotter You Tube Koen De Bouwwelcomes Sadhguruand Save Soilmovementto Brussels Belgium Short 733
De Save Soil-beweging wil mensen over de hele wereld samenbrengen om de bodemcrisis aan te pakken. Foto v.l.n.r: acteur Koen De Bouw, yogi Sadghuru en Patrizia Heidegger van European Environmental Bureau, Save Soil. 

Op zijn opmerkelijke motortocht door Europa en Azië deed de Indische yogi Sadghuru ook Brussel aan. Zijn beweging Save Soil (red de bodem) wil mensen over de hele wereld samenbrengen om de bodemcrisis aan te pakken. Tijdens zijn passage in Brussel sprak hij onder meer met ondernemer Jef Colruyt en tal van beleidsmakers. "We hebben nog maar 80 tot 100 oogsten over voordat de bodem uitgeput is, volgens elke verstandige wetenschapper en alle VN-organen”, aldus Sadhguru.


De 65-jarige Sadhguru rijdt vanaf 21 maart van Londen naar het Zuiden van India door 27 landen op zijn motorfiets en legt meer dan 30 duizend kilometer af om mensen samen te brengen in het kader van zijn campagne #Save Soil.

De Indische mysticus maakte op 11 april ook een tussenstop in Brussel, en trok op zijn conferentie meer dan tweeduizend bezorgde bezoekers aan die de bodem willen redden. In onderstaand filmpje vat hij zijn bezoek samen. Hij sprak onder meer met Belgisch ondernemer Jef Colruyt, die de man heel inspirerend en bewonderingswaardig noemt. Patrizia Heidegger, directeur voor mondiaal beleid bij het European Environmental Bureau, interviewt hem over zijn opmerkelijke reis. Acteur Koen De Bouw modereert het geheel. 

Waarom 'Red de Bodem'? 

De Verenigde Naties stellen dat we binnen zestig jaar geen vruchtbare grond meer hebben. 52% van de wereldwijde landbouwgrond is al gedegradeerd. In dit tempo zal een catastrofale, wereldwijde voedselcrisis in de nabije toekomst onvermijdelijk zijn. 

In maart 2022 start de wereldwijde beweging van Conscious Planet om 3,5 miljard mensen (60% van de kiesgerechtigden ter wereld) te activeren in alle democratische landen om beleidsveranderingen teweeg te brengen die gericht zijn op het herstellen van de bodems. 

Bron: www.consciousplanet.org

Ashampoo Snap Woensdag 27 April 2022 14H36M57S 001
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.