Grondwitloof met Biogarantielabel: de garantie van een volle smaak
Het grondwitloofseizoen is eind september officieel begonnen. Grondwitloof is een echte seizoensgroente, het is van september tot mei verkrijgbaar. Zoek je biologisch grondwitloof, kijk dan uit naar het Biogarantielabel op de verpakking.
Witloof wordt op drie manieren gekweekt: in volle grond, in substraat (kunstmatige ondergrond voor gewassen) of in hydrocultuur. Veel mensen vinden witloof uit volle grond nog steeds het lekkerste smaken, en dat is ook wel logisch omdat de bodem een product altijd extra smaak geeft.
Volle grond
Wil je zeker zijn dat je biowitloof uit volle grond komt, kijk dan uit naar het label Biogarantie®: het garandeert dat het witloof volledig in volle grond geteeld werd of in substraat van eigen bedrijf. Biowitloof met alleen het EU-label kan ook in substraat of via hydrocultuur geteeld zijn, en biedt je dus geen garantie op grondwitloof.
Het Belgische label Biogarantie® garandeert dezelfde wettelijke basis als het EU-biolabel maar heeft extra aandacht voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Voor grondwitloof stipuleert het merk Biogarantie® dus specifiek dat het witloof in volle grond of in substraat van eigen bedrijf geforceerd (verplant) is. Biowitloof dat op water geforceerd is, krijgt dus sowieso geen Biogarantie-label.
Het lekkere witloof met Biogarantielabel, uit volle grond dus, vind je in heel wat biowinkels.