​Gentse Feesten zetten opnieuw in op bio

03.07.2017
Gentsefeesten

Op de Gentse Feesten (14 tot 23 juli) kun je weer volop genieten van lekkere biovoeding en biodrank. Al voor de vierde keer wordt bio er flink in de kijker gezet, en dat op vier locaties.


Genieten van bio

De Gentse Feesten, dat is een en al sfeer en gezelligheid, veel muziek en theater en natuurlijk lekker eten en drinken. Op verschillende locaties kun je dit jaar proeven en genieten van bio.

Het Beverhoutplein, met een lange traditie van bioproducten, gaat opnieuw 100% bio tijdens de Gentse Feesten. Je kan er genieten van drankjes en tapas in bij een streepje Franse chansonmuziek onder de luwte van platanen.

Het Laurentplein of Luisterplein, een bijzonder sfeervolle plek met veel groen, biedt een stevige muzikale agenda terwijl je geniet van biodranken en bioboterhammen. Elke dag is er ’s middags een biokinderpicknick bij de poppenkast en om 19u een biobierproeverij. Het kookplatform lekkervanbijons.be maakt de bio-de actie mee kenbaar.

Ook MiraMiro, het vijfdaagse straat- en circusfestival aan de Sint-Baafsabdij, baadt in de biosfeer. Zelfs de artiestenkeuken gaat volledig voor biologisch.

Het Vooruit eetcafé, waar het comedyfestival plaatsvindt, kiest resoluut voor 10 dagen 100% bio in de keuken en zal zoveel mogelijk werken met lokaal geproduceerd voedsel.

Je kan er niet omheen

Bio wordt op de Gentse Feesten in de kijker geplaatst door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Het centrum voert al enkele jaren campagne voor bioproducten met de slogan "Bio. Je kan er niet omheen".

Bio is niet alleen groenten, vlees en zuivel maar omvat ook een ruim aanbod van verwerkte producten. Eigenlijk is er tegenwoordig haast voor alle voedingsproducten een bioversie beschikbaar. Bovendien is bio vandaag ook goed verkrijgbaar - zelfs de gewone supermarkt heeft tegenwoordig een bio-assortiment.

Op de Gentse Feesten zal je aan den lijve ondervinden dat je inderdaad niet meer om bio heen kunt!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.