Gebruik je ecocheques voor al je aankopen in de Biogarantiewinkel

04.09.2017
Biogarantie Mlogo © Lisa Develtere
In categorie

Je ecocheques kan je al geruime tijd in de biowinkel gebruiken om biologische voedingsproducten te kopen. Goed nieuws: om het gebruik te vereenvoudigen worden de cheques vanaf nu ook aanvaard voor al je aankopen in een Biogarantiewinkel.


Als je in de privésector werkt, is het mogelijk dat je van je werkgever ecocheques krijgt. Met die ecocheques kun je uitsluitend ecologische producten en diensten betalen. Zo stimuleren de cheques je om duurzame producten aan te kopen.

Deze producten moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vind je het lastig om uit te vissen wat je wel of niet met de cheques mag aankopen? Dan is er goed nieuws: om het gebruik iets te vereenvoudigen worden nu ook alle aankopen in een Biogarantie-winkel aanvaard.

Wat is een Biogarantie-winkel?

Een winkel met het keurmerk Biogarantie garandeert je een groot assortiment voeding (min. 70% van het volledig aanbod), waarvan minstens 80% biologisch gecertificeerde producten zijn. Ook krijg je als klant de garantie dat onverpakte producten biologisch zijn. Bovendien is het assortiment brood, groenten en fruit, vlees en vleesvervangers, zuivel en eieren, versbereide gerechten volledig bio in iedere Biogarantie-winkel.

Daar bovenop besteden Biogarantie-winkels extra aandacht aan een eerlijke prijs, zorg voor water, energie, biodiversiteit, transport, verpakking en afval.

Met je ecocheques kun je dus niet alleen alle biologische producten met het EU-biologo kopen, en alle producten met het Biogarantie-label maar ook sowieso alle producten in een Biogarantie-winkel.

Meer info

Meer weten over Biogarantie? Ga naar www.biogarantie.be.

Meer weten over ecocheques? Klik hier.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.