Biologische glutenvrije bakker opent Belgische vestiging in Gent
In de Franse bakkerij Chambelland, die in 2014 werd opgestart, wordt uitsluitend met bio- en glutenvrije producten gewerkt. Ze openden net hun tweede Belgische vestiging op het Sint-Laurentplein in Gent.
De Franse biologische bakkerij Chambelland, die in 2014 door het Nathaniel Doboin en Thomas Teffri-Chambelland werd opgestart, wist in amper een paar jaar tijd de harten van talloze Fransen te veroveren. In april opende ze een vestiging in Brussel, nu is Gent aan de beurt.
Brusselaar Arnaud Rasquinet, stond gedurende 11 jaar als een van de stuwende krachten was achter le Pain Quotidien, en vond Gent een logische keuze: "het is een enorm boeiende stad, met een bevolking die graag van gewoontes durft veranderen om nieuwe producten te ontdekken."
Bio en glutenvrij
Chambelland is naar eigen zeggen de eerste van nature glutenvrije bakkerij en patisserie die voor 100% biologische ingrediënten kiest. Het sterproduct is het brood op basis van rijstmeel en boekweit, dat vind je in verschillende vormen. "Dat brood is heel geschikt voor mensen die coeliakie of een intolerantie hebben of gewoon verlekkerd zijn op huisgemaakt brood,” aldus Arnaud.
De in de broden gebruikte rijst komt uit de Italiaanse Po-vlakte. Alle (half)volkoren meelsoorten worden gemalen in hun eigen molens in Frankrijk. Het meel wordt rechtstreeks aan de bakkerijen geleverd, daar worden alle broden en patisserie ter plaatse bereid.
Op de kaart vind je onder andere het vijfgranenbrood (volkoren rijst, boekweit, maanzaad, zonnebloemzaad, lijnzaad, sesamzaad), kramiek, focaccia of het atletenbrood (abrikozen, vijgen en hazelnoten). Zoetekauwen kunnen smullen van taarten, kleine taartjes en muffins. Smullen maar!
Bron: Brood en Banket.