Eerlijke prijs voor biomelk

27.11.2012
Logo Biodia

Melkboeren betogen in Brussel voor een eerlijke melkprijs. Het is voor veel boeren moeilijk om boer te kunnen blijven. Melkboeren zitten in een spiraal van dalende inkomsten door lage prijzen, stijgende kosten en worden gedwongen om steeds grootschaliger te worden.


Biologische melk staat voor eerlijke melk. Er is een merk van biomelk dat daar expliciet mee uitpakt. Bij Biodia vind je eerlijke, lokale melk. Het merk hoopt daarmee een nieuw systeem te introduceren voor de hele landbouw, waarmee boeren steeds eerlijk vergoed worden voor hun product.

De koeien van Biodia krijgen, net als veel andere biologische melkkoeien, naast ruwvoer vooral lokale eiwitbronnen en gras. Dat spaart milieubelastende voedselkilometers en gaat de ontbossing tegen.

Meer info vind je op www.biodia.be.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.