Dranouter gaat bio

27.07.2018
Dranouter Biostrade
Foto: Facebook Dranouter
In categorie

Fijne muziek en lekker biologisch eten? Op Dranouter kan je beiden combineren! Bovendien zijn er tal van initiatieven om de ecologische voetafdruk van het festival zo beperkt mogelijk te houden.


Foodtrucks met bio

Festival Dranouter staat gekend omwille van de vele foodtrucks met originele gerechten. Voor elk wat wils, ook voor wie veggie, vegan, glutenvrij of lactose-intolerant eet. Er staan maar liefst 133 verschillende gerechten op het menu dit jaar! 

Bovendien is een groot deel van de foodtrucks die er zullen staan ook 100% biologisch. En alle ingrediënten die in de biologische foodtrucks gebruikt worden komen uit eigen streek. De 'biostrade' is een samenwerking van de festivalorganisatoren met de biosector en VLAM. 

Bij Place De L'Apero vind je het ruimste assortiment biologische dranken, met vanaf dit jaar ook lekkere bio tuinsappen. Oxfam is al jarenlange partner en huisleverancier van een heerlijk assortiment eerlijke wijnen, koffie's en cocktails (mojito, solidaridad, cuba libre, alcoholvrij, enz) waaronder een groot deel biologisch. 

Festival Dranouter biedt dit jaar foodtrucks met 100% biologische catering: "Alle ingrediënten die gebruikt worden komen uit eigen streek." 

dranouter_sfeerbeeld5.png#asset:95409:centeredColumnHeaderImage

Win een bio-dagtrip

Bovendien maak je kans op een dagticket met lekkere biocatering en een privé-chauffeur die je naar het festivalterrein brengt dankzij deze leuke wedstrijd die loopt via Facebook. Nog t.e.m. maandag 30/07/2018. 

Low impact

De organisatoren proberen al jaren om de ecologische voetafdruk van het festival zo beperkt mogelijk te houden. Het festival werd in 2014 bekroond met ‘De Groene Vent Award’ van OVAM. Ook dit jaar hebben ze verschillende ecologische initiatieven opgezet...

  • een ecologisch kinderdorp
  • een rietveld om dagelijks tot 6000 liter water te zuiveren. Het afvalwater, zoals van douches en toiletten, wordt tot bij het rietveld gebracht. Zo komt er niet enkel minder vervuild water in de riool terecht, het gezuiverde water kan ook terug ingezet worden als spoelwater voor de toiletten
  • 'Pipi for science': in samenwerking met Universiteit Gent plaatsen ze een proefinstallatie aan de toiletzone om er urine om te toveren tot zuiver water en meststof. Kwestie van zeker niets verloren te laten gaan!
  • oplaadpunten op zonne-energie
  • een waterbar waar bezoekers à la minute gratis kraantjeswater mogen tappen
  • het gebruik van biologisch composteerbare bekers en bordjes en bekerinzamelpunten waar meer dan 100 vrijwilligers paraat voor staan 
  • ... 
"We hebben een eigen rietveld om het afvalwater, zoals van douches en toiletten, te zuiveren. Het gezuiverde water kan terug ingezet worden als spoelwater voor de toiletten.

dranouter_sfeerbeeld4.png#asset:95406:centeredColumnHeaderImageDranouter 2017

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.