De Landgenoten koopt tweede grond aan

27.11.2015
Bio Mijn Natuur - Landgenoten _ Tom Troonbeeckx © Tim Vandewiele op bioboerderij Het Open Veld

De Landgenoten heeft opnieuw genoeg middelen gekregen van burgers om een bioboerderij te kopen. Bioboer Tom: "Dankzij De Landgenoten ben ik er zeker van dat deze grond na mij ook biologisch wordt bewerkt."


De 1,45 ha gezonde grond in Leuven wordt bewerkt door bioboer Tom Troonbeeckx: "Dankzij De Landgenoten ben ik er zeker van dat deze grond na mij ook biologisch wordt bewerkt. Als een nieuwe bioboer in de toekomst hier wil overnemen, dan kan dat dankzij De Landgenoten. Anders botst de boer op zulk een hoge investeringskost, dat het erg moeilijk zou worden om bio te blijven. Zo geef ik een stuk levenswerk door en ik ben er zeker van dat mijn vruchtbare grond goed beheerd zal worden in de handen van een nieuwe generatie bioboeren," vertelt hij opgetogen.

Koop je mee een stuk gezonde biogrond?

Het Open Veld is het tweede afgeronde project van de Landgenoten. Zowat een jaar geleden kochten ze in Destelbergen de grond van Maatschap Wijveld aan. Daarnaast lopen er nu nog 3 andere projecten: Enterra, Hoeve In De zon en De Groentelaar. Koop een aandeel ter waarde van 250 euro of maak een schenking. Een aandeel kan je ook als eindejaarscadeau schenken, of als duurzame cadeau bij bijvoorbeeld een geboorte of een huwelijk.

Bekijk de openstaande projecten op www.delandgenoten.be


Landgenoten Illustratie
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.