De biokerstboom, hij bestaat!

08.12.2016
Gardentip D5948873A1 N
In categorie

Het is weer zover. Overal ontbranden lichtjes en bungelen Kerstmanpopjes op suïcidale wijze aan de gevels. Je hebt voor- en tegenstanders. Voorstanders zwichten voor de oergezellige kerstboom en de lichtpuntjes in de donkerste tijd van het jaar. Tegenstanders morren over veel gedoe met naalden op de vloer, wegwerpcultuur en vinden al dat kitsch maar bah. Het goede nieuws: er zijn ook biokerstbomen!


Zullen we een boompje opzetten over de chemische pesticiden en onkruidbestrijding die worden ingezet bij de teelt van 'gewone' kerstbomen? Dat wist je vast al wel. Er is echter goed nieuws: je kunt nu ook een biologische kerstboom aanschaffen, puur natuur én oergezellig. Te vinden bij bioboer Patrick in Schoten.


(Bioboeren Patrick en Frederic)

Wie geen hele boom in zijn woonkamer krijgt, kan ook wat fris kerstgroen aanschaffen. Groene planten die het lang uithouden, of kransen en takken - ook biologisch! Schik ze in een huisgemaakt houten kistje met wat biologische etherische dennenolie, ook huisgemaakt uit groenafval van de kerstbomen. Dat vind je dan weer in Zevergem bij Frederic.

Gecertificeerd biologisch kerstgroen

  • Biologische kerstbomen van Patrick Robeyns, Wijnegembaan 41, 2900 Schoten. patrickrobeyns@hotmail.com - T 03 658 10 86
  • Biologisch kerstgroen van Frederic Lerouge, Boeregemstraat 4a, 9840 Zevergem - De Pinte T 09 329 53 60.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.