Brood met biologisch graan uit Limburg

12.12.2012
11769
In categorie

Biologisch brood, recht van de akker naar de houtoven en bakker achter je hoek. Klinkt heel logisch, maar tegenwoordig komen de meeste granen van duizenden kilometers ver.


'Kortweg Natuur' is het kwaliteitslabel voor een product dat lokaal geteeld, verwerkt en verkocht wordt en bovendien de fauna en flora een handje helpt. Het meel van Kortweg Natuur is op biologische wijze geteeld in Vlaanderen: zonder kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie.

Het graan wordt lokaal geteeld en verwerkt, en legt dus geen lange afstanden af. Biolandbouwers telen het graan, een lokale molen maalt het graan tot meel en via lokale afzetkanalen vertrekt het biomeel in verpakkingen van 2 kilogram naar de klant. Een echt korte ketenproduct.

Ontdek op de website van Kortweg Natuur waar je dit brood en tarwemeel kan kopen.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.