Biowinkelketen Origin’O breidt uit naar Hasselt

18.10.2016
Origino1
In categorie

Origin’O draait op volle toeren. Na Berchem en Brussel Ravenstein werd er afgelopen weekend ook in Hasselt een Origin’O store geopend. Met 15 biowinkels in België is Origin’O de laatste jaren flink gegroeid.


Origin’O geeft de voorkeur aan verse en Belgische kwaliteit en wil door samen te werken met lokale boeren in de buurt van de winkels de keten zo kort mogelijk houden.

Die duurzame visie wordt ook doorgetrokken in de winkelbeleving. Zo kan je in Berchem bijvoorbeeld zonder problemen met de bakfiets gaan winkelen: aan de ingang is er een lange staaf bevestigd om de bakfiets aan vast te maken. In Hasselt is er zelfs een open keuken te bewonderen zodat iedereen ter plaatse van het biologisch lekkers kan smullen.

Daarnaast worden de winkels in Waregem en Gent binnenkort volledig vernieuwd.

Eind dit jaar lanceert Origin’O een nieuw O’magazine, met interessante artikels over de leveranciers en winterse recepten om de feestdagen gezond én biologisch door te komen. Ook komt er een nieuwe bonnenbox met een pak mooie kortingsbonnen.

Meer info: www.origino.be.

* * *

Origin'o is een Biogarantiewinkel, dwz dat 70% van het assortiment uit voeding bestaat; dat 80% van de voeding biologisch is; en dat bepaalde productcategorieën 100% bio zijn (fruit, groenten, brood, zuivel, vlees en vleesvervangers). Dit bedrijf is gecertificeerd om biologische producten op de markt te brengen. Het werkt volgens de regels van de biowetgeving en staat onder controle bij een onafhankelijke controleorganisatie.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.