Biovlees in de kijker op de beurs van Libramont
De biosector krijgt aandacht op de beurs van Libramont. In Wallonië zetten steeds meer veehouders de stap naar biologische veeteelt. Zo spelen ze in op de trend dat de Belgen minder vlees eten en zich steeds meer heroriënteren naar lokaal vlees van betere kwaliteit.
De beurs van Libramont is al jaren een trekpleister voor wie graag een stuk vlees eten. Het publiek op de beurs is niet representatief voor de gemiddelde Belg, want de trend is dat Belgen tot een kwart minder vlees eten.
De landbouwsector speelt hierop in door zich te heroriënteren naar lokaal vlees van bij ons. In Wallonië heeft één landbouwer op zeven de stap gezet van traditionele naar biologische landbouw.
Bioboer Gérard Rixhon: “Ik werd niet meer correct vergoed in de traditionele landbouw. En het is juist dat de prijzen in de biolandbouw beter zijn. Daarom heb ik snel beslist om ermee in te stappen, en daarna kreeg ik helemaal de smaak te pakken om me te verdiepen in de principes van de biologische landbouw."