​Biologische moedermelk gezocht?

03.04.2017
Baby Melk 1 April
In categorie

Op 1 april lanceerden we een oproep aan biologische moedermelkdonoren om zich aan te melden (zie onder). Hoeveel procent van dat bericht was waar? Heel veel, maar niet alles …


Biologische voeding eten is echt wel een goede keuze als als je zwanger bent én als je melk geeft. Voldoende groenten en fruit eten en zo veel mogelijk kiezen voor lokale, biologische seizoensproducten is in alle opzichten een goede keuze. Het klopt ook dat moedermelk van vrouwen die meer biologisch-dynamische zuivel nuttigen meer gunstige vetzuren bevatten en minder ongunstige transvetzuren. En het is ook waar dat moeders die meer biologisch vlees en melk consumeren hogere percentages CLA’s (soort van vetzuur) in hun melk hebben.

Ook regelmatig wandelen in de natuur, je woonruimte verluchten en verzorgen en je gezondheid preventief versterken, is sowieso sterk aanbevolen. Niet verwonderlijk dus dat bioboeren gelijkaardige principes volgen om hun dieren gezond te houden. De aanbevelingen voor onze kandidaat-donormoeders – eet biologisch, neem beweging, ga naar buiten, vermijd medicijnen - zijn rechtstreeks geïnspireerd op het lastenboek van bio voor melkkoeien en -geiten. Voor biologische landbouwdieren geldt immers: geef de dieren biologisch voer, zorg voor een malse wei én een ruime, dagverlichte stal en vermijd het gebruik van geneesmiddelen.

Maar dat er biologische moedermelkdonoren worden gezocht om moedermelk te geven, dat was alleen waar … op 1 april.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.