BioForum Vlaanderen zoekt twee communicatieve stagiair(e)s

23.01.2019
Bioforum Stagiair 1
Foto: Lisa Develtere. 

Op dit moment is BioForum Vlaanderen op zoek naar twee zelfstandige en communicatieve mensen voor een boeiende stageplaats in de sector van de biologische landbouw! 


Stageplaatsen aangeboden

BioForum Vlaanderen, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding, biedt twee boeiende stageplaatsen aan. In de tijd dat je hier zult stage lopen, zal je genoeg uitdaging hebben. Je maakt kennis met een innovatieve en groeiende sector.  Je krijgt ondersteuning door een professioneel team, zelfstandigheid, een onkostenvergoeding en een mooie werkplek. De stages vinden idealiter plaats in het eerste kwartaal van 2019. 

Solliciteer voor 23 februari. Lees hier meer over de stages: 

  • Een literatuurstudie over het gebruik van reinigings- en ontsmettingsmiddelen in de biologische verwerking: bekijk de vacature.
  • Een bevraging: heeft de grotere beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen van ‘natuurlijke oorsprong’ ongewilde effecten voor biologische telers: bekijk de vacature

Ontdek ook jobs binnen de biosector. 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.