Biobakkerij De Trog krijgt award voor innovatie

15.02.2016
Joachim Dewilde bij Biobakkerij De Trog © Joachim Dewilde bij Biobakkerij De Trog

Biobakkerij De Trog uit Ieper ontving de Factory of the Future Award voor toekomstgerichte productiebedrijven. De prijs werd uitgereikt door FEVIA Vlaanderen en Flanders’ FOOD.


Volgens de jury illustreert De Trog hoe Vlaamse voedingsbedrijven kwaliteit en groei mooi samen kunnen. De ambachtelijke biobakkerij werkte investeerde de voorbije jaren onder meer in robotica en zelf-ontwikkelde smart glasses met augmented reality. Onder andere met deze innovaties slaagde het bedrijf erin om jaarlijks 25% te groeien, zonder aan kwaliteit in te boeten.

De biologische broden van De Trog vind je in de supermarkt, de biowinkel en in horecazaken. De bakkerij is de afgelopen jaren sterk gegroeid tot een groot bedrijf met 15 miljoen jaarlijkse omzet.. Ze realiseerde in 2015 een omzet van 15 miljoen euro. Ook het aantal personeelsleden verdubbelde tijdens die periode.

Rs11987 Bioaward 139 Lpr

Om die stap naar grootschaligheid, productflexibiliteit en korte time-to-market van nieuwe producten te kunnen maken, investeert het bedrijf in innovatie en automatisering. Zo maakt het bedrijf gebruik van eigen intern ontwikkelde software, orderpicking met smart glasses en augmented reality en andere roboticatoepassingen. Ondertussen blijft de kern bewaard: een ambachtelijk en traag kneed-, rijs- en bakproces, met hoogkwalitatieve, biologische ingrediënten.

Rs11982 Bioaward 134 Lpr

Naast technologische innovatie investeert Biobakkerij De Trog ook in zijn medewerkers. Zo voorzien ze regelmatig opleidingen en kennen medewerkers verschillende soorten taken. De jury beoordeelt dat het bedrijf met deze veelzijdige en ambitieuze aanpak klaar is voor de uitdaging van wat zij de 'vierde industriële revolutie' noemen.

Bron: FEVIA

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.