Bio tijdens je festivalzomer

09.07.2019
Dranouterfest17 Za 101 960X400
Foto: Dranouter festival.
In categorie

De festivalzomer is in volle gang en brengt iets naar ieders smaak: theater, kleinkunst of punkrock, op stap met je gezin of niet, in het stad of in het groen... Naast de fijne muziek vind je op deze festivals ook een lekker verse, biologische maaltijd en fris biobier om door te spoelen. Zo kan je er de rest van de dag of zelfs nacht stevig tegenaan gaan.


5–7 juli: Paradise City - Perk

Het festival Paradise City vierde afgelopen weekend zijn vijfde verjaardag met een indrukwekkende line-up met heel wat schitterende deejays zoals 2manydjs, DJ Koze, DJ Python, Pol & Pan,… De organisatoren doen er alles aan om een CO2-neutraal festival te realiseren. Ze maken gebruik van groene energie, springen spaarzaam om met water, wegwerpplastic is een no-go, dus worden er voor alle drankjes herbruikbare bekers voorzien...

Chef-kok Seppe Nobels kookte alleen maar met biologische, lokaal geteelde of fair-trade ingrediënten. Vleesliefhebbers hadden pech: alle maaltijden waren 100% vleesvrij. Onverkocht voedsel werd opnieuw verwerkt in de keuken zodat er een minimum aan restjes overblijft. 

19 - 23 juli: Circusfestival MiraMiro - Gent

MiraMiro is een beetje een buitenbeentje onder de festivals. De baseline ‘miracles matter’ zet de toon van het vijfdaagse straat- en circusfestival in Gent. Ideaal voor échte liefhebbers van circus, theater en dans maar ook voor mensen die gewoon eens een kijkje willen komen nemen. Een deel van de acts is namelijk gratis. De feestkern van het festival bevindt zich in het Coyendanspark. Je vindt er een ruime keuze aan biologische dranken en maaltijden.

19–28 juli: Luisterplein, Gentse Feesten

De bruisende Gentse Feesten hoeven we je niet meer voor te stellen. Het François Laurentplein / Luisterplein is een oase van rust binnen de drukte van de feesttiendaagse. Je kunt er genieten van gratis kleinkunst, folk en jazz, én van bio!

Biopicknick: Op het Luisterplein kan je proeven van heerlijke bioboterhammen en biodranken. ’s Middags genieten je kinderen er van de biokinderpicknick en van het figurentheater van het Puppetbuskers Festival. Plezier verzekerd!

Luisterplein Biopicknick 1

2 - 4 augustus: Festival Dranouter

Dit jaar vindt de 45ste editie vanFestival Dranouterplaats met klinkende namen zoals The Black Box Revelation, The Kooks en Ibeyi. De organisatie kiest er al jaren voor om alles zo ecologisch mogelijk aan te pakken. Er zijn onder meer een waterbar waar je gratis kraantjeswater kan tappen, een ecologisch kinderdorp en oplaadpunten waar je je smartphone met zonne-energie kan opladen.

Dit jaar is er voor de tweede keer een ‘biostrade’ op het festivalterrein. Dat zijn de eetkraampjes die zoveel mogelijk werken met biologische en lokale ingrediënten. Bezoekers kunnen er op elk moment van de dag terecht. 

2 - 3 augustus: Brakrock Ecofest in Duffel

Brakrock Ecofest in Duffel zet de beste punkrockbands op het podium én zet zich heel hard in om het festival zo groen, schoon en afvalarm mogelijk te maken. Zowel voor de bezoekers als voor de artiesten bieden ze veel vegetarische en veganistische gerechten aan, met zoveel mogelijk lokale, biologische ingrediënten. 

Brakrock biedt je een groot gamma aan biologisch eten aan met een focus op producten van bij ons, en dat zowel voor de artiesten als voor het publiek. Veel gerechten zijn vegetarisch en veganistisch. Doorspoelen kan met allerlei biologische drankjes, met natuurlijk ook biobier. 

Er is nog meer:

  • 17 augustus - Vegan Summer Fest - De vijfde editie van het grootste Belgische vegan festival, en ook dit jaar zijn er bio standhouders
  • De vegan food truck Plant a pizza staat deze zomer voor het eerst op verschillende festivals: Helden in het park (1, 8, 15 en 22 augustus in Eeklo), - Vegan Summer Fest (17 augustus), - Foodies Fair Knokke (23, 24 en 25 augustus), - Opendeurdagen Forest & Friends (14 en 15 september), - Bruxelles Champêtre (22 september), - Veggie world Brussel (19 en 20 oktober), - Vegan A’Fairs Brugge (26 en 27 oktober).
  • 14- 15 september - Ubuntu-festival - In 2018 werd Ubuntu Festival nog beloond met de Groene Vent Award als meest duurzaam festival van Vlaanderen. Met biologische, lokale en vegetarische catering. 
  • ... 

Met dank aan Lekker Van Bij Ons en aan de biobedrijven die ons doorgaven op welke festivals zij deze zomer aanwezig zijn. Dit overzicht is dus geen complete lijst. 

Welke groene festivals zijn jouw favoriet en waarom? Laat het ons zeker even weten via Facebook Lekker Bio.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.