Bio te duur? 'Door bio te kopen, spaar je ook kosten uit'

09.06.2016
Schermafbeelding 2016 06 09 Om 14 45 57

Biologisch kaasmaker Dries legt in deze tv-reportage uit hoe hij biologische kaas maakt van biologische melk. Door bio te kopen, spaar je als maatschappij ook uit op grote kosten zoals waterzuivering, legt hij uit bij de vraag of bio duur is.


Tijdens een bezoek van Focus WTV laat hij de kaasmakerij zien en legt uit wat bio betekent voor kaas en hoe de controle gebeurt. De controleur An Van de Walle van Tüv Nord Integra houdt toezicht op het receptuur en de omstandigheden waarin de kaas wordt gemaakt. Ze controleert of alles verloopt volgens de strenge regels voor biologische verwerking: zo puur mogelijk en met zo weinig mogelijk toevoegingen.

Eerder verscheen Dries op televisie in deze reportage en bij Van Gils & Gasten:

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.